Hvad har racisme og intelligensniveauer med hinanden at gøre? Svar: Intet!

Der har gennem tiden været mange diskussioner om menneskes racer, nogle af disse diskussioner går ud på at racerne ikke alene ser forskellige ud men også har forskellige intelligensniveauer. De er endda blevet delt op i grupper de mest almindelige består af: Mongolider, negrider og kauksoider(europider). At mennesker blev delt op i grupper, anses i dag for komplet latterligt. Men vi er ikke spor klogere selv, for man ved i dag, at videnskaben har undersøgt, forskelligheder blandt racer. Og ikke har kunne finde nogle forskelligheder , anden de synlige, som hår og hud farve. På trods af det har man stadigvæk opfattelsen at fremmede race, ikke er lige så intelligente som den race man selv tilhører.

Racistiske holdninger handler ikke kun om farve eller kroppens fysik også sprog, religion, og kultur spiller en væsentligt rolle. Ta´ foreksempel jøderne under 2.Verdenskrig der blev myrdet ca. 6 millioner jøder i nazistiske koncentrationslejre kun af den simple grund at de var jøder. Også sigøjnere og homoseksuelle blev gasset i koncentrationslejrene.

Racisme i sig selv kan være farlig foreksempel som Ku Klux Klan men det kan blive et sand helvede når samfundet sætter nogle grupper højere end andre og begynder at lave love om udelukkelse af den laver stående gruppe, dette er USA et godt eksempel på.

Slaverne i USA blev jo frigivet men først 100 år senere blev de frigivet for racistiske love så` som at vige pladsen for stående hvide personer i busser. Der var mange stæder der var helt udelukket for de sorte. En af de mest kendte frihedskæmpere fra USA er Martin Luther King som kæmpede for at få de racistiske love ophævet. En anden og måske mere kendt mand er Abraham Lincoln som frigav slaverne i 1863.